Toch denkt een grote meerderheid van de Belgen dat de financieel-economische crisis nog minstens twee jaar zal aanslepen en dat nog meer landen in de Europese ziekenboeg dreigen te belanden.

Een geruststelling is dat ons land blijvend tot de kernlanden van de eurozone wordt gerekend.

De ING-BeleggersBarometer laat in mei een voorzichtig herstel tot 101 punten optekenen, na twee maanden van stagnatie op 97 punten. Daarmee komt de barometer net boven het neutrale niveau van 100 punten uit.

Nochtans valt er volgens de Belgische belegger op economisch vlak niet veel vooruitgang te bespeuren. Zo zag 25% van de ondervraagden de conjunctuur in de voorbije drie maanden verbeteren, terwijl 40% nog altijd een verslechtering meldde. Voor de komende maanden hoopt 23% op een aantrekken van de economie.

In april bedroeg het percentage optimisten nog 24%. De financiële situatie van de beleggende Belgen is er wel op vooruitgegaan.

Zo zag 17% van de ondervraagden de gezinsfinanciën verbeteren, terwijl het een maand eerder om 14% ging.

Geen wonder dat 21% met grote stelligheid zegt dat hij meer zal kunnen sparen en 37% beweert dat dit vermoedelijk het geval zal zijn.

Het beursvertrouwen zit ook in de lift. Voor 37% van de geënquêteerden lijdt het weinig twijfel dat de beurs in de komende drie maanden zal stijgen. Amper 23% plaatst hier grote vraagtekens bij.

Toch denkt een grote meerderheid van de Belgen dat de financieel-economische crisis nog minstens twee jaar zal aanslepen en dat nog meer landen in de Europese ziekenboeg dreigen te belanden. Een geruststelling is dat ons land blijvend tot de kernlanden van de eurozone wordt gerekend. De ING-BeleggersBarometer laat in mei een voorzichtig herstel tot 101 punten optekenen, na twee maanden van stagnatie op 97 punten. Daarmee komt de barometer net boven het neutrale niveau van 100 punten uit. Nochtans valt er volgens de Belgische belegger op economisch vlak niet veel vooruitgang te bespeuren. Zo zag 25% van de ondervraagden de conjunctuur in de voorbije drie maanden verbeteren, terwijl 40% nog altijd een verslechtering meldde. Voor de komende maanden hoopt 23% op een aantrekken van de economie. In april bedroeg het percentage optimisten nog 24%. De financiële situatie van de beleggende Belgen is er wel op vooruitgegaan. Zo zag 17% van de ondervraagden de gezinsfinanciën verbeteren, terwijl het een maand eerder om 14% ging. Geen wonder dat 21% met grote stelligheid zegt dat hij meer zal kunnen sparen en 37% beweert dat dit vermoedelijk het geval zal zijn. Het beursvertrouwen zit ook in de lift. Voor 37% van de geënquêteerden lijdt het weinig twijfel dat de beurs in de komende drie maanden zal stijgen. Amper 23% plaatst hier grote vraagtekens bij.