Toch creëert dit geen grotere appetijt voor obligatiebeleggingen.

Amper 17% van de ondervraagden vindt het een goed moment om in obligaties te stappen, maar 37% raadt dit ten stelligste af.

Hoewel het aantal kooplustigen ook wat afneemt, vindt 24% van de beleggers het nog steeds de moeite om in risicovolle sectoren te beleggen, terwijl 25% een gokje in minder risicovolle sectoren wel ziet zitten.

Men kan volgens Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING, dus zeker niet zeggen dat de risicozin van de Belgische belegger volledig is verdwenen.

Toch creëert dit geen grotere appetijt voor obligatiebeleggingen. Amper 17% van de ondervraagden vindt het een goed moment om in obligaties te stappen, maar 37% raadt dit ten stelligste af. Hoewel het aantal kooplustigen ook wat afneemt, vindt 24% van de beleggers het nog steeds de moeite om in risicovolle sectoren te beleggen, terwijl 25% een gokje in minder risicovolle sectoren wel ziet zitten. Men kan volgens Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING, dus zeker niet zeggen dat de risicozin van de Belgische belegger volledig is verdwenen.