Ongeveer de helft van deze beursadepten doet dat zelfs dagelijks. Dat de Belgische belegger het eerder dicht bij huis zoekt, blijkt uit het feit dat liefst 58% van de respondenten de Bel-20 verkiest om de beursevolutie te volgen.

De Eurostoxx 50, de Euronext 100 en de Dow Jones blijven elk ongeveer 10% beleggers aantrekken. Voor beleggingen verwacht 66% advies en opvolging door zijn financiële instelling.

Bij de Franstaligen loopt dat percentage zelfs tot 75% op. Dat betekent niet noodzakelijk dat dit advies ook wordt opgevolgd.

Zo zegt 50% van de geënquêteerden eerder op zijn eigen oordeel af te gaan dan op dat van zijn bank. De Belgische belegger stelt voorts dat hij bij de keuze van zijn beleggingen sterk let op de kosten die zijn financiële instelling hierbij aanrekent.

En ongeveer de helft van de Belgen verwacht van zijn bankier dat die ook andere beleggingsfondsen aanbiedt dan enkel de eigen huisproducten. Op dat vlak lijkt de Belgische belegger dan volgens Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING, toch voor meer diversiteit gewonnen.

Ongeveer de helft van deze beursadepten doet dat zelfs dagelijks. Dat de Belgische belegger het eerder dicht bij huis zoekt, blijkt uit het feit dat liefst 58% van de respondenten de Bel-20 verkiest om de beursevolutie te volgen. De Eurostoxx 50, de Euronext 100 en de Dow Jones blijven elk ongeveer 10% beleggers aantrekken. Voor beleggingen verwacht 66% advies en opvolging door zijn financiële instelling. Bij de Franstaligen loopt dat percentage zelfs tot 75% op. Dat betekent niet noodzakelijk dat dit advies ook wordt opgevolgd. Zo zegt 50% van de geënquêteerden eerder op zijn eigen oordeel af te gaan dan op dat van zijn bank. De Belgische belegger stelt voorts dat hij bij de keuze van zijn beleggingen sterk let op de kosten die zijn financiële instelling hierbij aanrekent. En ongeveer de helft van de Belgen verwacht van zijn bankier dat die ook andere beleggingsfondsen aanbiedt dan enkel de eigen huisproducten. Op dat vlak lijkt de Belgische belegger dan volgens Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING, toch voor meer diversiteit gewonnen.