Daarmee verwijzen de analisten die het rapport opstelden onder andere naar de affaire Dexia. Maar ook de Portugese banken kunnen dit jaar een fors winstherstel laten zien, eveneens vanwege het feit dat ze vorig jaar massale verliezen moesten slikken. Het winstherstel moet dus gerelativeerd worden.

De slechtst presterende banken zullen waarschijnlijk de Spaanse en de Finse zijn. De Spaanse banken hebben zwaar te lijden onder de crisis, terwijl de Finse te maken hebben met een zwakke externe vraag en met aanzienlijke verliezen geleden op Nokia.

Daarmee verwijzen de analisten die het rapport opstelden onder andere naar de affaire Dexia. Maar ook de Portugese banken kunnen dit jaar een fors winstherstel laten zien, eveneens vanwege het feit dat ze vorig jaar massale verliezen moesten slikken. Het winstherstel moet dus gerelativeerd worden. De slechtst presterende banken zullen waarschijnlijk de Spaanse en de Finse zijn. De Spaanse banken hebben zwaar te lijden onder de crisis, terwijl de Finse te maken hebben met een zwakke externe vraag en met aanzienlijke verliezen geleden op Nokia.