Volgens de 'Trend Indicator Real Estate Assets Investment 2014' vindt 80% van de respondenten ons land een aantrekkelijke locatie voor investeringen in vastgoed.

Opvallend is dat duurzaamheid en ecologie een steeds belangrijkere rol spelen op de vastgoedmarkt. Daarnaast verwachten beleggers wel een prijsdaling van ons vastgoed. De inhaalbeweging die Waalse steden zoals Namen, Luik en Bergen in 2013 maakten, wordt ook in 2014 bevestigd.

EY peilde in de maanden november en december van 2013 bij ruim 500 bedrijven actief in de vastgoedsector verspreid over 15 Europese landen naar hun verwachtingen en strategie inzake vastgoedinvesteringen in 2014.

Ondanks een daling ten opzichte van 2013, beschouwt een grote meerderheid van de respondenten (80%) België nog steeds als een aantrekkelijk land om te investeren in vastgoed.

Volgens de 'Trend Indicator Real Estate Assets Investment 2014' vindt 80% van de respondenten ons land een aantrekkelijke locatie voor investeringen in vastgoed. Opvallend is dat duurzaamheid en ecologie een steeds belangrijkere rol spelen op de vastgoedmarkt. Daarnaast verwachten beleggers wel een prijsdaling van ons vastgoed. De inhaalbeweging die Waalse steden zoals Namen, Luik en Bergen in 2013 maakten, wordt ook in 2014 bevestigd. EY peilde in de maanden november en december van 2013 bij ruim 500 bedrijven actief in de vastgoedsector verspreid over 15 Europese landen naar hun verwachtingen en strategie inzake vastgoedinvesteringen in 2014. Ondanks een daling ten opzichte van 2013, beschouwt een grote meerderheid van de respondenten (80%) België nog steeds als een aantrekkelijk land om te investeren in vastgoed.