Van het zo geroemde "poldermodel", dat furore maakte in de jaren 80 en 90 blijft volgens Belfius niet zo veel meer over.

Nederland behoort wel nog tot de selecte groep van landen met een AAA rating, maar de kans op een verlaging neemt versneld toe.

Het drastisch saneringsbeleid (liefst 46 miljard euro of 7,5% van het bbp voor de periode 2010-2017) weerspiegelt zich in een teleurstellende economische ontwikkeling.

Bijkomende bezuinigingsmaatregelen ten belope van minimum 4 miljard euro dringen zich op, wil men het begrotingstekort terugbrengen tot -1,5% van het bbp in 2017.

In België, dat een AA rating heeft maar met stabiele outlook, hoopt men nog steeds een structureel begrotingsevenwicht te bereiken in 2016.

Is België dan zoveel beter bezig in het oplossen van de crisis dan Nederland?, zo vraagt Belfius zich af.

Van het zo geroemde "poldermodel", dat furore maakte in de jaren 80 en 90 blijft volgens Belfius niet zo veel meer over. Nederland behoort wel nog tot de selecte groep van landen met een AAA rating, maar de kans op een verlaging neemt versneld toe. Het drastisch saneringsbeleid (liefst 46 miljard euro of 7,5% van het bbp voor de periode 2010-2017) weerspiegelt zich in een teleurstellende economische ontwikkeling. Bijkomende bezuinigingsmaatregelen ten belope van minimum 4 miljard euro dringen zich op, wil men het begrotingstekort terugbrengen tot -1,5% van het bbp in 2017. In België, dat een AA rating heeft maar met stabiele outlook, hoopt men nog steeds een structureel begrotingsevenwicht te bereiken in 2016. Is België dan zoveel beter bezig in het oplossen van de crisis dan Nederland?, zo vraagt Belfius zich af.