Het verschil tussen kort- en langlopende staatsbobligaties bedraagt nu nog 204 basispunten. Michael Leister, fixed-income strateeg bij WestLB AG, is van mening dat de vraag naar Duitse staatsobligaties groot gaat blijven, gezien de aanhoudende onrust op de financiële markten.

Het feit van de forse toename van de credit-default swaps op Griekse staatsobligaties heeft alleszins bijgedragen tot de vlucht naar Duitse bunds.

De Griekse staatsschulden worden bovendien niet meer opgenomen door de indices die door Citigroup Inc., Barclays Plc en de Markit iBoxx worden samengesteld. Die obligaties verdwijnen al vanaf 30 juni uit deze indices.

België verkoopt obligaties voor een bedrag van 3,70 miljard euro, met looptijden tot 2013, 2016, 2020 en 2028. Ook Frankrijk, Italië, Slovakije, Duitsland en Spanje veilen deze week staatsobligaties.

Het verschil tussen kort- en langlopende staatsbobligaties bedraagt nu nog 204 basispunten. Michael Leister, fixed-income strateeg bij WestLB AG, is van mening dat de vraag naar Duitse staatsobligaties groot gaat blijven, gezien de aanhoudende onrust op de financiële markten. Het feit van de forse toename van de credit-default swaps op Griekse staatsobligaties heeft alleszins bijgedragen tot de vlucht naar Duitse bunds. De Griekse staatsschulden worden bovendien niet meer opgenomen door de indices die door Citigroup Inc., Barclays Plc en de Markit iBoxx worden samengesteld. Die obligaties verdwijnen al vanaf 30 juni uit deze indices. België verkoopt obligaties voor een bedrag van 3,70 miljard euro, met looptijden tot 2013, 2016, 2020 en 2028. Ook Frankrijk, Italië, Slovakije, Duitsland en Spanje veilen deze week staatsobligaties.