Petercam baseert zich op dit klassement om het beleggingsuniversum te bepalen voor sociaal verantwoorde en duurzame overheidsobligaties.

België tekent een relatieve verbetering op, maar het hinkt achterop inzake milieu en onderwijs. België wint één plaats binnen het halfjaarlijkse duurzaamheidsklassement en klimt naar de 12e plaats van de 34 OESO-lidstaten.

De vooruitgang is te danken aan de relatief betere score van België op het gebied van transparantie en democratische waarden in vergelijking met andere landen zoals Italië en Griekenland, die maar punten blijven verliezen, voornamelijk door corruptie.

Desalniettemin dient België nog altijd vooruitgang te boeken in domeinen waar het fors achterophinkt, zoals milieu en ecologische voetafdruk (20e plaats van de 34) of op onderwijs (15e plaats).

Petercam baseert zich op dit klassement om het beleggingsuniversum te bepalen voor sociaal verantwoorde en duurzame overheidsobligaties. België tekent een relatieve verbetering op, maar het hinkt achterop inzake milieu en onderwijs. België wint één plaats binnen het halfjaarlijkse duurzaamheidsklassement en klimt naar de 12e plaats van de 34 OESO-lidstaten. De vooruitgang is te danken aan de relatief betere score van België op het gebied van transparantie en democratische waarden in vergelijking met andere landen zoals Italië en Griekenland, die maar punten blijven verliezen, voornamelijk door corruptie. Desalniettemin dient België nog altijd vooruitgang te boeken in domeinen waar het fors achterophinkt, zoals milieu en ecologische voetafdruk (20e plaats van de 34) of op onderwijs (15e plaats).