Dit klassement analyseert het duurzame karakter van landen volgens 55 duurzaamheidscriteria op het vlak van milieu, transparantie, gezondheidszorgen, opleiding en economie.

Om het model steeds verder te verfijnen, heeft Petercam twee nieuwe indicatoren geïntroduceerd. Ten eerste, een indicator die het aantal medische professionals per inwoner, en ten tweede een 'trend' indicator die de dynamiek weergeeft binnen de verschillende domeinen.

Hierdoor kan Petercam de landen identificeren die de nodige inspanningen blijven doen om hun leiderspositie te behouden, en ook degene die zich onderscheiden door hun vooruitgang in bepaalde domeinen ondanks een slechte initiële score.

Petercam baseert zich op dit klassement om zijn investeerbaar universum te bepalen voor overheidsobligaties die beantwoorden aan de criteria van duurzaam en verantwoord investeren.

Noorwegen op kop van de Scandinavische landen

Eens te meer bekleden de Scandinavische landen, en dan voornamelijk Noorwegen en Zweden, de leidersposities terwijl Zwitserland en IJsland respectievelijk de 3e en 5e plaats innemen. Noorwegen staat stevig op de eerste plaats, aangezien het de afgelopen jaren en ondanks zijn eerste plaats een betere trendindicator heeft opgetekend op de weerhouden criteria dan buurland Zweden.

Dit klassement analyseert het duurzame karakter van landen volgens 55 duurzaamheidscriteria op het vlak van milieu, transparantie, gezondheidszorgen, opleiding en economie. Om het model steeds verder te verfijnen, heeft Petercam twee nieuwe indicatoren geïntroduceerd. Ten eerste, een indicator die het aantal medische professionals per inwoner, en ten tweede een 'trend' indicator die de dynamiek weergeeft binnen de verschillende domeinen. Hierdoor kan Petercam de landen identificeren die de nodige inspanningen blijven doen om hun leiderspositie te behouden, en ook degene die zich onderscheiden door hun vooruitgang in bepaalde domeinen ondanks een slechte initiële score. Petercam baseert zich op dit klassement om zijn investeerbaar universum te bepalen voor overheidsobligaties die beantwoorden aan de criteria van duurzaam en verantwoord investeren. Noorwegen op kop van de Scandinavische landenEens te meer bekleden de Scandinavische landen, en dan voornamelijk Noorwegen en Zweden, de leidersposities terwijl Zwitserland en IJsland respectievelijk de 3e en 5e plaats innemen. Noorwegen staat stevig op de eerste plaats, aangezien het de afgelopen jaren en ondanks zijn eerste plaats een betere trendindicator heeft opgetekend op de weerhouden criteria dan buurland Zweden.