Daarnaast werden ook voor een bedrag van 1,71 miljard euro aan obligaties met een looptijd van zes maanden geveild. Deze droegen een coupon van 0,266%, tegenover een coupon van 0,226% bij de vorige veiling. In totaal werd 3,52 miljard euro opgehaald, waar maar op een bedrag van 3,20 miljard euro was gemikt.

ECB gaat rente ongewijzigd houden

Ook het Europees steunfonds EFSF veilige voor een bedrag van 1,99 miljard euro aan obligaties. Morgen vergadert de Europese Centrale Bank en algemeen wordt verwacht dat die haar basisrente ongewijzigd gaat houden op 1%. Een eventuele nieuwe renteverlaging zou later dit jaar plaatsvinden.

Van de 58 ondervraagde economen zijn er 47 van mening dat de rentevoet ongewijzigd gaat houden. Anderzijds zijn er 11 economen die verwachten dat de rente met een kwart procent zal worden verlaagd, terwijl één econoom uitgaat van een daling met een half procent.

Daarnaast werden ook voor een bedrag van 1,71 miljard euro aan obligaties met een looptijd van zes maanden geveild. Deze droegen een coupon van 0,266%, tegenover een coupon van 0,226% bij de vorige veiling. In totaal werd 3,52 miljard euro opgehaald, waar maar op een bedrag van 3,20 miljard euro was gemikt. ECB gaat rente ongewijzigd houden Ook het Europees steunfonds EFSF veilige voor een bedrag van 1,99 miljard euro aan obligaties. Morgen vergadert de Europese Centrale Bank en algemeen wordt verwacht dat die haar basisrente ongewijzigd gaat houden op 1%. Een eventuele nieuwe renteverlaging zou later dit jaar plaatsvinden. Van de 58 ondervraagde economen zijn er 47 van mening dat de rentevoet ongewijzigd gaat houden. Anderzijds zijn er 11 economen die verwachten dat de rente met een kwart procent zal worden verlaagd, terwijl één econoom uitgaat van een daling met een half procent.