België moet iets meer rente betalen op veiling staatsobligaties

België veilde vandaag voor een bedrag van 1,81 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van drie maanden. Die werden geveiligd aan een gemiddeld rendement van 0,213%, ten opzichte van een rendement van 0,201% tijdens de vorige veiling van 15 mei.

Daarnaast werden ook voor een bedrag van 1,71 miljard euro aan obligaties met een looptijd van zes maanden geveild. Deze droegen een coupon van 0,266%, tegenover een coupon van 0,226% bij de vorige veiling. In totaal werd 3,52 miljard euro opgehaald, waar maar op een bedrag van 3,20 miljard euro was gemikt.

ECB gaat rente ongewijzigd houden

Ook het Europees steunfonds EFSF veilige voor een bedrag van 1,99 miljard euro aan obligaties. Morgen vergadert de Europese Centrale Bank en algemeen wordt verwacht dat die haar basisrente ongewijzigd gaat houden op 1%. Een eventuele nieuwe renteverlaging zou later dit jaar plaatsvinden.

Van de 58 ondervraagde economen zijn er 47 van mening dat de rentevoet ongewijzigd gaat houden. Anderzijds zijn er 11 economen die verwachten dat de rente met een kwart procent zal worden verlaagd, terwijl één econoom uitgaat van een daling met een half procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content