Dat was allicht meer een kwestie van geluk dan van wijsheid: het uitblijven van een vastgoedcorrectie en een sterkere bevolkingsaangroei speelden daarbij een cruciale rol.

Ook de arbeidsmarkt hield fraai stand. Vandaag ligt de werkgelegenheid in België 67.000 jobs boven het hoogtepunt van net voor de crisis.

Dat is allicht in belangrijke mate te danken aan het systeem de dienstencheques. Tussen 2008 en 2012 werden langs die weg in voltijdsequivalenten zo'n 38.000 extra banen gecreëerd (of 'zwarte' banen geregulariseerd).

Bijna de helft van die banen kwamen er in 2008-2009. Op die manier vormde het systeem een buffer voor de arbeidsmarkt doorheen de crisis.

Dat was allicht meer een kwestie van geluk dan van wijsheid: het uitblijven van een vastgoedcorrectie en een sterkere bevolkingsaangroei speelden daarbij een cruciale rol. Ook de arbeidsmarkt hield fraai stand. Vandaag ligt de werkgelegenheid in België 67.000 jobs boven het hoogtepunt van net voor de crisis. Dat is allicht in belangrijke mate te danken aan het systeem de dienstencheques. Tussen 2008 en 2012 werden langs die weg in voltijdsequivalenten zo'n 38.000 extra banen gecreëerd (of 'zwarte' banen geregulariseerd). Bijna de helft van die banen kwamen er in 2008-2009. Op die manier vormde het systeem een buffer voor de arbeidsmarkt doorheen de crisis.