De tegenstanders zijn het daar niet mee eens, hun argument is dat de besparingen de economie nog dieper in het slop duwen waardoor uiteindelijk de tekorten nog verder oplopen.

Tyler Durden van Zero Hedge is echter voorstander van een middenweg, hij is van mening dat de noodzaak tot besparen genuanceerd moet worden.

Landen waarvan de inwoners veel sparen, hebben minder behoefte aan besparingen dan landen waarvan de inwoners liever consumeren dan besparen.

Voor ons land heeft dat een duidelijke consequentie: België heeft wegens zijn hoge spaarquota minder behoefte aan besparingen.

De tegenstanders zijn het daar niet mee eens, hun argument is dat de besparingen de economie nog dieper in het slop duwen waardoor uiteindelijk de tekorten nog verder oplopen. Tyler Durden van Zero Hedge is echter voorstander van een middenweg, hij is van mening dat de noodzaak tot besparen genuanceerd moet worden. Landen waarvan de inwoners veel sparen, hebben minder behoefte aan besparingen dan landen waarvan de inwoners liever consumeren dan besparen. Voor ons land heeft dat een duidelijke consequentie: België heeft wegens zijn hoge spaarquota minder behoefte aan besparingen.