Het gaat om een obligatie met een looptijd van vijftien à twintig jaar, die zowel voor institutionele beleggers als particulieren toegankelijk is. Meer details zouden komende donderdag worden verstrekt.

Met een groene obligatie wil de Belgische overheid investeringen financieren die goed zijn voor het milieu. Het principe werd afgesproken in het Zomerakkoord. Met de eerste uitgifte hoopt men drie tot vijf miljard euro op te halen.

Barclays, BNP Paribas Fortis, Crédit Agricole CIB, ING en JP Morgan zijn gemandateerd als joint bookrunners. Op 8 februari begint een roadshow, in aanwezigheid van de minister van Financiën en de minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.

Het gaat om een obligatie met een looptijd van vijftien à twintig jaar, die zowel voor institutionele beleggers als particulieren toegankelijk is. Meer details zouden komende donderdag worden verstrekt.Met een groene obligatie wil de Belgische overheid investeringen financieren die goed zijn voor het milieu. Het principe werd afgesproken in het Zomerakkoord. Met de eerste uitgifte hoopt men drie tot vijf miljard euro op te halen.Barclays, BNP Paribas Fortis, Crédit Agricole CIB, ING en JP Morgan zijn gemandateerd als joint bookrunners. Op 8 februari begint een roadshow, in aanwezigheid van de minister van Financiën en de minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.