Bloomberg besteedde op zijn website uitgebreid aandacht aan de politieke problemen waar ons land mee wordt geconfronteerd. Het land met de derde hoogste schuldengraad van Europa zit al geruime tijd zonder regering, aldus het persagentschap.

Vrijdag verloren de Belgische staatsobligaties voor de derde dag op rij terrein. De daling moet nochtans enigszins gerelativeerd worden, want ze gebeurde aan de vooravond van een belangrijke week wat betreft de veiling van Amerikaans overheidspapier.

Toch wijst Bloomberg er op dat het uitblijven van de vorming van een regering de kansen op een verlaging van de Belgische kredietrating gevoelig heeft doen toenemen.

Bloomberg besteedde op zijn website uitgebreid aandacht aan de politieke problemen waar ons land mee wordt geconfronteerd. Het land met de derde hoogste schuldengraad van Europa zit al geruime tijd zonder regering, aldus het persagentschap. Vrijdag verloren de Belgische staatsobligaties voor de derde dag op rij terrein. De daling moet nochtans enigszins gerelativeerd worden, want ze gebeurde aan de vooravond van een belangrijke week wat betreft de veiling van Amerikaans overheidspapier. Toch wijst Bloomberg er op dat het uitblijven van de vorming van een regering de kansen op een verlaging van de Belgische kredietrating gevoelig heeft doen toenemen.