Voor de komende drie maanden wordt aarzelend beterschap verwacht, al zijn er toch nog altijd meer pessimisten (30%) dan optimisten (24%).

Met het beursoptimisme lijkt het snor te zitten. Zo verwacht 33% van de Belgische beleggers een verdere stijging van de Brusselse beurs in de komende drie maanden, terwijl amper 23% de koersen ziet afbrokkelen. Zelfs bij de weinig actieve beleggers verwacht nu ook een meerderheid een gunstig beursklimaat.

Het beursoptimisme lijkt dus ook de minder actieve beleggers te hebben aangestoken. Geen wonder dat de Belg geleidelijk de weg naar de beurs terugvindt.

Bij de beleggers die al aandelen in portefeuille hebben, beweert 54% dat hij er in 2013 gekocht heeft.

Men zocht het meestal niet ver van huis, want het waren vooral de Belgische aandelen die daarbij in de smaak vielen: zo beweerde 78% van de beleggers die dit jaar op de beurstrein zijn gesprongen, dat hij Belgische aandelen heeft gekocht. Daarnaast heeft 41% zich (ook) aandelen van een buitenlands bedrijf aangeschaft.

Maar ook bij de beleggers die tot nu toe langs de zijlijn stonden, blijkt de kooplust aanstekelijk te werken. Zo zegt 22% van de categorie die al aandelen in portefeuille heeft, maar nog niet gekocht heeft in 2013, dat hij dit jaar zeker aandelen zal bijkopen.

Voor de komende drie maanden wordt aarzelend beterschap verwacht, al zijn er toch nog altijd meer pessimisten (30%) dan optimisten (24%). Met het beursoptimisme lijkt het snor te zitten. Zo verwacht 33% van de Belgische beleggers een verdere stijging van de Brusselse beurs in de komende drie maanden, terwijl amper 23% de koersen ziet afbrokkelen. Zelfs bij de weinig actieve beleggers verwacht nu ook een meerderheid een gunstig beursklimaat. Het beursoptimisme lijkt dus ook de minder actieve beleggers te hebben aangestoken. Geen wonder dat de Belg geleidelijk de weg naar de beurs terugvindt. Bij de beleggers die al aandelen in portefeuille hebben, beweert 54% dat hij er in 2013 gekocht heeft. Men zocht het meestal niet ver van huis, want het waren vooral de Belgische aandelen die daarbij in de smaak vielen: zo beweerde 78% van de beleggers die dit jaar op de beurstrein zijn gesprongen, dat hij Belgische aandelen heeft gekocht. Daarnaast heeft 41% zich (ook) aandelen van een buitenlands bedrijf aangeschaft. Maar ook bij de beleggers die tot nu toe langs de zijlijn stonden, blijkt de kooplust aanstekelijk te werken. Zo zegt 22% van de categorie die al aandelen in portefeuille heeft, maar nog niet gekocht heeft in 2013, dat hij dit jaar zeker aandelen zal bijkopen.