De veiling verliep echter beter dan verwacht, zodat de rust op de markt snel terugkeerde. Uiteindelijk bedroeg het rendement op de 10-jarige 3,33%, of ongeveer evenveel als vorige vrijdag.

België veilde voor een bedrag van iets meer dan 10 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar.

Het gemiddeld rendement op die obligaties bedroeg 3,453%, tegenover 3,737% tijdens de vorige veiling van papier met dezelfde looptijd op 27 februari. Ons land slaagt er dus nog altijd zonder problemen in om zichzelf te financieren op de markten.

Vraag naar bunds gaat groot blijven

Piet Lammens, head of research bij KBC Bank NV in Brussel, merkte anderzijds op dat de vraag naar Duitse staatsobligaties in de komende weken groot gaat blijven.

Wie begin dit jaar belegde in bunds, kon al een winst van 2,90% realiseren, dit volgens de data verstrekt door Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies.

Op het einde van vorige week vielen de rendementen op Duitse staatsobligaties met looptijden van 2, 5, 10 en 30 jaar terug tot nieuwe historische dieptepunten, dit nadat Moody's Investors Service de kredietrating van 16 Spaanse banken verlaagde.

Spanje verhoogde bovendien het deficiet op de begroting voor 2011 van 8,50 naar 8,90%, dit na rekening te hebben gehouden met niet-betaalde facturen van vier autonome deelstaten.

De veiling verliep echter beter dan verwacht, zodat de rust op de markt snel terugkeerde. Uiteindelijk bedroeg het rendement op de 10-jarige 3,33%, of ongeveer evenveel als vorige vrijdag. België veilde voor een bedrag van iets meer dan 10 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar. Het gemiddeld rendement op die obligaties bedroeg 3,453%, tegenover 3,737% tijdens de vorige veiling van papier met dezelfde looptijd op 27 februari. Ons land slaagt er dus nog altijd zonder problemen in om zichzelf te financieren op de markten. Vraag naar bunds gaat groot blijven Piet Lammens, head of research bij KBC Bank NV in Brussel, merkte anderzijds op dat de vraag naar Duitse staatsobligaties in de komende weken groot gaat blijven. Wie begin dit jaar belegde in bunds, kon al een winst van 2,90% realiseren, dit volgens de data verstrekt door Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies. Op het einde van vorige week vielen de rendementen op Duitse staatsobligaties met looptijden van 2, 5, 10 en 30 jaar terug tot nieuwe historische dieptepunten, dit nadat Moody's Investors Service de kredietrating van 16 Spaanse banken verlaagde. Spanje verhoogde bovendien het deficiet op de begroting voor 2011 van 8,50 naar 8,90%, dit na rekening te hebben gehouden met niet-betaalde facturen van vier autonome deelstaten.