Amper 6% ervoer een verbetering. Voor de komende maanden wordt het er niet beter op: 34% verwacht een verdere verslechtering tegenover 11% die de zaken rooskleuriger inziet.

Het percentage Belgen dat zegt dat hij in de komende maanden geld over zal hebben om te sparen, te beleggen of een grote aankoop te doen, is teruggevallen tot 50%, het laagste peil sinds september 2008, toen Lehman Brothers overkop ging.

Het beursenthousiasme is momenteel ver te zoeken. Zo denkt 45% van de beleggende Belgen dat de Brusselse beurs in de komende drie maanden zal dalen.

Daar tegenover staan amper 16% beleggers die een hausse verwachten, het laagste percentage in meer dan 4 jaar. Wat de opportuniteit om vandaag in bepaalde specifieke financiële activa te beleggen betreft, kunnen zowel beleggingen in meer risicovolle sectoren, als beleggingen in minder risicovolle sectoren evenals obligaties op steeds minder supporters rekenen.

Een relatieve meerderheid van de Belgische beleggers ziet volgens Vanden Houte deze activa niet zitten op dit ogenblik.

Amper 6% ervoer een verbetering. Voor de komende maanden wordt het er niet beter op: 34% verwacht een verdere verslechtering tegenover 11% die de zaken rooskleuriger inziet. Het percentage Belgen dat zegt dat hij in de komende maanden geld over zal hebben om te sparen, te beleggen of een grote aankoop te doen, is teruggevallen tot 50%, het laagste peil sinds september 2008, toen Lehman Brothers overkop ging. Het beursenthousiasme is momenteel ver te zoeken. Zo denkt 45% van de beleggende Belgen dat de Brusselse beurs in de komende drie maanden zal dalen. Daar tegenover staan amper 16% beleggers die een hausse verwachten, het laagste percentage in meer dan 4 jaar. Wat de opportuniteit om vandaag in bepaalde specifieke financiële activa te beleggen betreft, kunnen zowel beleggingen in meer risicovolle sectoren, als beleggingen in minder risicovolle sectoren evenals obligaties op steeds minder supporters rekenen. Een relatieve meerderheid van de Belgische beleggers ziet volgens Vanden Houte deze activa niet zitten op dit ogenblik.