Ongeveer de helft van de Belgen sluit niet uit ooit in een ethisch of duurzaam fonds te beleggen. Maar slechts weinigen denken dat deze beleggingen beter dan gemiddeld presteren.

Dat is een probleem, want de grote meerderheid neemt geen genoegen met een lager dan normaal rendement. Vooral de jeugd staat vooralsnog het meest open voor ethische beleggingen.

Na een mooie stijging in maart tot 120 punten moet de ING-BeleggersBarometer in april lichtjes terrein inleveren. Op 117 punten blijft de indicator echter boven het neutrale niveau (100 punten), wat nog altijd op een zeker beleggersoptimisme wijst.

Op conjunctuurgebied valt er een lichte aarzeling te bespeuren. Hoewel het percentage beleggers dat de conjunctuur zag verbeteren (43%) nog altijd ruimschoots het percentage overtreft dat een verzwakking bespeurde (15%), zijn de optimisten iets minder talrijk dan een maand eerder.

Ook wat de toekomst betreft, blijft de toon optimistisch, maar net dat tikkeltje minder uitbundig dan in maart. Waarschijnlijk heeft de escalatie van het conflict in Oekraïne toch wel zijn sporen nagelaten op het beleggershumeur.

Toch blijven de beleggers de beursverwachtingen door een roze bril zien: liefst 42% ziet een stijging in de komende drie maanden, terwijl amper 18% een neerwaartse correctie vreest.

Ongeveer de helft van de Belgen sluit niet uit ooit in een ethisch of duurzaam fonds te beleggen. Maar slechts weinigen denken dat deze beleggingen beter dan gemiddeld presteren. Dat is een probleem, want de grote meerderheid neemt geen genoegen met een lager dan normaal rendement. Vooral de jeugd staat vooralsnog het meest open voor ethische beleggingen. Na een mooie stijging in maart tot 120 punten moet de ING-BeleggersBarometer in april lichtjes terrein inleveren. Op 117 punten blijft de indicator echter boven het neutrale niveau (100 punten), wat nog altijd op een zeker beleggersoptimisme wijst. Op conjunctuurgebied valt er een lichte aarzeling te bespeuren. Hoewel het percentage beleggers dat de conjunctuur zag verbeteren (43%) nog altijd ruimschoots het percentage overtreft dat een verzwakking bespeurde (15%), zijn de optimisten iets minder talrijk dan een maand eerder. Ook wat de toekomst betreft, blijft de toon optimistisch, maar net dat tikkeltje minder uitbundig dan in maart. Waarschijnlijk heeft de escalatie van het conflict in Oekraïne toch wel zijn sporen nagelaten op het beleggershumeur. Toch blijven de beleggers de beursverwachtingen door een roze bril zien: liefst 42% ziet een stijging in de komende drie maanden, terwijl amper 18% een neerwaartse correctie vreest.