Belgacom zwak gestemd op Brusselse beurs

De Europese beurzen zijn vandaag meestal hoger gesloten, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Uiteindelijk was de ondertoon toch eerder afwachtend te noemen, ondanks een vlotte start. Sommige beleggers krijgen op de huidige koersniveaus langzaam maar zeker last van hoogtevrees.

Uitzondering die de regel bevestigt, is de Brusselse beurs. De BEL 20 sloot ruim een kwart procent lager af, onder andere vanwege het feit dat enkele zwaargewichten zwak op koers lagen. Binnen de index was Belgacom de sterkste daler met een verlies van ruim 2%.

In Europa komen het Franse Carrefour en het Nederlandse ASML volgende week met hun resultaten, zodat ook in de Europa het resultatenseizoen definitie op gang wordt geschoten. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, zodat er heel wat ruimte is voor positieve verrassingen.

Op macro-economisch gebied zal de aandacht uitgaan naar de eerste schatting voor de economische groei in Duitsland in het laatste kwartaal van 2012. Daarnaast komen uit de Verenigde Staten gegevens over de woningbouw en de industriële productie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content