KBC ligt (in sympathie met Dexia) eens te meer zwak op koers, terwijl ook Ackermans & van Haaren terrein moet prijsgeven. Belgacom is momenteel echter de sterkste daler binnen de index. Omega Pharma onderscheidt zich in positieve zin.

De autocrisis heeft nu ook de Fransen te pakken, zo blijkt. De verkopen van nieuwe wagens dalen bij onze zuiderburen in snel tempo. In december werd een terugval in de verkopen met 16% opgetekend.

Dankzij een relatief sterke eerste helft van het jaar bleef de daling over het volledige boekjaar beperkt tot 0,60%. Fortis verwacht voor 2009 echter een dubbelcijferige val, al zal deze waarschijnlijk wel beperkt blijven dankzij de zogenaamde slooppremie.

Renault is positief voor deze slooppremie, die in december zou hebben gezorgd voor 40% meer bestellingen dan verwacht. Fortis blijft een koopadvies hanteren voor de laaggewaardeerde Franse autobouwer.

KBC ligt (in sympathie met Dexia) eens te meer zwak op koers, terwijl ook Ackermans & van Haaren terrein moet prijsgeven. Belgacom is momenteel echter de sterkste daler binnen de index. Omega Pharma onderscheidt zich in positieve zin. De autocrisis heeft nu ook de Fransen te pakken, zo blijkt. De verkopen van nieuwe wagens dalen bij onze zuiderburen in snel tempo. In december werd een terugval in de verkopen met 16% opgetekend. Dankzij een relatief sterke eerste helft van het jaar bleef de daling over het volledige boekjaar beperkt tot 0,60%. Fortis verwacht voor 2009 echter een dubbelcijferige val, al zal deze waarschijnlijk wel beperkt blijven dankzij de zogenaamde slooppremie. Renault is positief voor deze slooppremie, die in december zou hebben gezorgd voor 40% meer bestellingen dan verwacht. Fortis blijft een koopadvies hanteren voor de laaggewaardeerde Franse autobouwer.