De voorbije weken werd IPv6 al ingevoerd voor 12.000 residentiële klanten en kleine ondernemingen. Voor grote zakelijke klanten maakt Belgacom al sinds begin 2013 gebruik van de nieuwe IP-adressen.

IPv6 (Internet Protocol Version 6) is de nieuwe standaard voor IP-nummering en de opvolger van IPv4. Het IP-adres is het unieke nummer dat elk toestel op het internet heeft.

Door de sterke groei van het aantal toestellen raakt de huidige voorraad van beschikbare IPv4-adressen uitgeput. Om aan deze stijgende vraag te voldoen voert Belgacom IPv6 in. Het voordeel van de nieuwe standaard IPv6 is dat een zo goed als oneindig aantal nummers beschikbaar wordt.

De voorbije weken werd IPv6 al ingevoerd voor 12.000 residentiële klanten en kleine ondernemingen. Voor grote zakelijke klanten maakt Belgacom al sinds begin 2013 gebruik van de nieuwe IP-adressen. IPv6 (Internet Protocol Version 6) is de nieuwe standaard voor IP-nummering en de opvolger van IPv4. Het IP-adres is het unieke nummer dat elk toestel op het internet heeft. Door de sterke groei van het aantal toestellen raakt de huidige voorraad van beschikbare IPv4-adressen uitgeput. Om aan deze stijgende vraag te voldoen voert Belgacom IPv6 in. Het voordeel van de nieuwe standaard IPv6 is dat een zo goed als oneindig aantal nummers beschikbaar wordt.