Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 boeken nu winsten van ruim driekwart procent. Belgacom is de sterkste daler binnen de index, het vertrek van Didier Bellens dreigt toch toch sporen na te laten. Ook de Aziatische beurzen, waaronder de Nikkei in Tokio deden het niet zo slecht.

De Nikkei zal volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas in 2014 niet de enige beurs zijn die het goed doet. Een aantrekkende groei gecombineerd met een lage inflatie en een nog altijd zeer expansief monetair beleid zijn een goede voedingsbodem voor sterke beursprestaties.

Na jaren van stagnatie zullen de bedrijfswinsten met 10% stijgen door de financiële gezondheid van het bedrijfsleven gekoppeld aan wat omzetgroei over 2014. Dit maakt dat aandelen de te verkiezen activaklasse blijven met (naast Japan) een voorkeur voor de Eurozone.

Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 boeken nu winsten van ruim driekwart procent. Belgacom is de sterkste daler binnen de index, het vertrek van Didier Bellens dreigt toch toch sporen na te laten. Ook de Aziatische beurzen, waaronder de Nikkei in Tokio deden het niet zo slecht. De Nikkei zal volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas in 2014 niet de enige beurs zijn die het goed doet. Een aantrekkende groei gecombineerd met een lage inflatie en een nog altijd zeer expansief monetair beleid zijn een goede voedingsbodem voor sterke beursprestaties. Na jaren van stagnatie zullen de bedrijfswinsten met 10% stijgen door de financiële gezondheid van het bedrijfsleven gekoppeld aan wat omzetgroei over 2014. Dit maakt dat aandelen de te verkiezen activaklasse blijven met (naast Japan) een voorkeur voor de Eurozone.