De meevallende macro-economische indicatoren zijn volgens professor Stefan Duchateau vanzelfsprekend goed nieuws voor de werkgelegenheid en bedrijfsresultaten maar anderzijds groeit hierdoor ook de druk op de Amerikaanse Centrale Bank om geleidelijk haar rentepolitiek opwaarts bij te sturen.

Duchateau vermoeden dat dit proces medio januari kan worden opgestart (tenzij Bernanke in een laatste "machtsgreep" op zijn laatste vergadering in december nog zijn groot gelijk zou willen bewijzen).

Alleszins is er steeds meer economische motivatie om een verhoogde LT rente te onderbouwen maar hier is absoluut geen haast mee gemoeid. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De meevallende macro-economische indicatoren zijn volgens professor Stefan Duchateau vanzelfsprekend goed nieuws voor de werkgelegenheid en bedrijfsresultaten maar anderzijds groeit hierdoor ook de druk op de Amerikaanse Centrale Bank om geleidelijk haar rentepolitiek opwaarts bij te sturen. Duchateau vermoeden dat dit proces medio januari kan worden opgestart (tenzij Bernanke in een laatste "machtsgreep" op zijn laatste vergadering in december nog zijn groot gelijk zou willen bewijzen). Alleszins is er steeds meer economische motivatie om een verhoogde LT rente te onderbouwen maar hier is absoluut geen haast mee gemoeid. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.