Belgacom gaat de aandeelhouders een interim-dividend uitkeren van 0,50 euro bruto per aandeel. Dat heeft het telecombedrijf vandaag bekendgemaakt naar aanleiding van de resultaten over het derde kwartaal.

Belgacom kon tijdens het derde kwartaal een onderliggende omzet realiseren van 1,487 miljard euro. Dat is een daling met 1 procent tegenover vorig jaar, maar beter dan analisten hadden voorspeld.

De onderliggende ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam uit op 431 miljoen euro: 1,5 procent meer dan vorig jaar. Netto bleef er in het derde kwartaal 156 miljoen over, net als een jaar eerder.

Naast het interimdividend bevestigde de raad van bestuur zijn voornemen om een stabiel totaal brutodividend van 1,50 euro per aandeel over de resultaten van 2014, 2015 en 2016 uit te keren.

Belgacom trekt ook zijn jaarvooruitzichten voor de ebitda op tot "licht positief", dankzij positieve operationele trends. Ceo Dominique Leroy zegt trots te zijn op de sterke financiële resultaten voor het derde kwartaal. (Belga/NS)

Belgacom gaat de aandeelhouders een interim-dividend uitkeren van 0,50 euro bruto per aandeel. Dat heeft het telecombedrijf vandaag bekendgemaakt naar aanleiding van de resultaten over het derde kwartaal.Belgacom kon tijdens het derde kwartaal een onderliggende omzet realiseren van 1,487 miljard euro. Dat is een daling met 1 procent tegenover vorig jaar, maar beter dan analisten hadden voorspeld.De onderliggende ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam uit op 431 miljoen euro: 1,5 procent meer dan vorig jaar. Netto bleef er in het derde kwartaal 156 miljoen over, net als een jaar eerder.Naast het interimdividend bevestigde de raad van bestuur zijn voornemen om een stabiel totaal brutodividend van 1,50 euro per aandeel over de resultaten van 2014, 2015 en 2016 uit te keren.Belgacom trekt ook zijn jaarvooruitzichten voor de ebitda op tot "licht positief", dankzij positieve operationele trends. Ceo Dominique Leroy zegt trots te zijn op de sterke financiële resultaten voor het derde kwartaal. (Belga/NS)