Volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay is de liquiditeitssteun erin geslaagd de markten te kalmeren, maar daarmee zijn uiteraard nog geen definitieve oplossingen geformuleerd. Op dat vlak is er dus nog altijd veel werk aan de winkel.

De beperkingen van deze strategie worden duidelijk door het groeiend wantrouwen van de financiële markten tegenover de stabiliteit van de inflatieverwachtingen en dus ook de munten. Er is dus op de financiële markt een zekere vorm van wantrouwen aanwezig.

Volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay is de liquiditeitssteun erin geslaagd de markten te kalmeren, maar daarmee zijn uiteraard nog geen definitieve oplossingen geformuleerd. Op dat vlak is er dus nog altijd veel werk aan de winkel. De beperkingen van deze strategie worden duidelijk door het groeiend wantrouwen van de financiële markten tegenover de stabiliteit van de inflatieverwachtingen en dus ook de munten. Er is dus op de financiële markt een zekere vorm van wantrouwen aanwezig.