Op 7 mei 2009 heeft het Hof van Beroep van Brussel belangrijke onderdelen van het regelgevende kader op het gebied van breedband vernietigd. Meer in het bijzonder betreft het diverse regelgevende verplichtingen die het BIPT vorig jaar oplegde aan Belgacom.

Het Hof is van oordeel dat de door het BIPT uitgevoerde analyse van de breedbandmarkt foutief was omdat onvoldoende rekening werd gehouden met de intense concurrentie op deze markt.

In haar arrest stelt het Hof van Beroep dan ook dat verschillende regelgevende verplichtingen zoals onder meer de regulering van het nieuwe supersnelle breedbandnetwerk van Belgacom, ten onrechte werden opgelegd.

Het Hof van Beroep volgt met deze beslissing diverse argumenten die Belgacom al sinds 2007 naar voor brengt.

Belgacom heeft contact opgenomen met het BIPT om samen de concrete gevolgen van deze beslissing te bespreken. Belgacom benadrukt echter dat het niet haar bedoeling is om op korte termijn grondige wijzigingen aan te brengen aan haar bestaande dienstverlening aan de andere operatoren.

Op 7 mei 2009 heeft het Hof van Beroep van Brussel belangrijke onderdelen van het regelgevende kader op het gebied van breedband vernietigd. Meer in het bijzonder betreft het diverse regelgevende verplichtingen die het BIPT vorig jaar oplegde aan Belgacom.Het Hof is van oordeel dat de door het BIPT uitgevoerde analyse van de breedbandmarkt foutief was omdat onvoldoende rekening werd gehouden met de intense concurrentie op deze markt. In haar arrest stelt het Hof van Beroep dan ook dat verschillende regelgevende verplichtingen zoals onder meer de regulering van het nieuwe supersnelle breedbandnetwerk van Belgacom, ten onrechte werden opgelegd. Het Hof van Beroep volgt met deze beslissing diverse argumenten die Belgacom al sinds 2007 naar voor brengt.Belgacom heeft contact opgenomen met het BIPT om samen de concrete gevolgen van deze beslissing te bespreken. Belgacom benadrukt echter dat het niet haar bedoeling is om op korte termijn grondige wijzigingen aan te brengen aan haar bestaande dienstverlening aan de andere operatoren.