Organisch zijn de opbrengsten van de Belgacom Groep in het eerste semester licht (met 0,4%) gestegen, vooral dankzij de volgehouden sterke prestatie van Belgacom International Carrier Services, dat zijn opbrengsten met 18% zag toenemen.

Belgacom rapporteert over de eerste jaarhelft van 2009 een groepsebitda van 994 milljoen EUR, wat 2,2% minder is dan een jaar geleden. Op jaarbasis was de ebitdamarge 33,2%.

Belgacom slaagt erin haar kosten onder controle te houden. De positieve impact van het kostenverminderingsprogramma dat begin 2009 werd gelanceerd, zal de druk op de directe marge verlichten.

Het bedrijf houdt vast aan de ramingen, voor niet-terugkerende elementen, voor het volledige jaar 2009:
-Een opbrengstendaling voor de Groep over het volledige jaar met ca. 1%.
-Een ebitdamarge tussen 32%-33%.
-De capexniveaus zullen op 10-11% van de groepsopbrengsten worden gehouden.

Het residentiële segment van de Belgacom Groep zette zijn stabiel verloop verder en ondervond tot hiertoe geen aanzienlijke impact van de economische neergang op zijn financiële prestaties. Zoals verwacht ziet de enterprisebusiness de impact vooral in de vermindering van het mobiele verbruik en in grote IT projecten.

Belgacom houdt vast aan haar ramingen, voor niet-terugkerende elementen, voor het volledige jaar 2009:
-Een opbrengstendaling voor de Groep over het volledige jaar met ca. 1%.
-Een ebitdamarge tussen 32%-33%.
-De capexniveaus zullen op 10-11% van de groepsopbrengsten worden gehouden.
-Succes van de convergentiestrategie zorgt voor stijgende opbrengsten van de Belgacom Groep tijdens eerste jaarhelft 2009

Organisch zijn de opbrengsten van de Belgacom Groep in het eerste semester licht (met 0,4%) gestegen, vooral dankzij de volgehouden sterke prestatie van Belgacom International Carrier Services, dat zijn opbrengsten met 18% zag toenemen.Belgacom rapporteert over de eerste jaarhelft van 2009 een groepsebitda van 994 milljoen EUR, wat 2,2% minder is dan een jaar geleden. Op jaarbasis was de ebitdamarge 33,2%. Belgacom slaagt erin haar kosten onder controle te houden. De positieve impact van het kostenverminderingsprogramma dat begin 2009 werd gelanceerd, zal de druk op de directe marge verlichten. Het bedrijf houdt vast aan de ramingen, voor niet-terugkerende elementen, voor het volledige jaar 2009: -Een opbrengstendaling voor de Groep over het volledige jaar met ca. 1%. -Een ebitdamarge tussen 32%-33%. -De capexniveaus zullen op 10-11% van de groepsopbrengsten worden gehouden. Het residentiële segment van de Belgacom Groep zette zijn stabiel verloop verder en ondervond tot hiertoe geen aanzienlijke impact van de economische neergang op zijn financiële prestaties. Zoals verwacht ziet de enterprisebusiness de impact vooral in de vermindering van het mobiele verbruik en in grote IT projecten.Belgacom houdt vast aan haar ramingen, voor niet-terugkerende elementen, voor het volledige jaar 2009: -Een opbrengstendaling voor de Groep over het volledige jaar met ca. 1%. -Een ebitdamarge tussen 32%-33%. -De capexniveaus zullen op 10-11% van de groepsopbrengsten worden gehouden. -Succes van de convergentiestrategie zorgt voor stijgende opbrengsten van de Belgacom Groep tijdens eerste jaarhelft 2009