De Italiaanse verkiezingen hebben geresulteerd in een patstelling. De centrum-linkse alliantie van Bersani is weliswaar het grootste blok in het huis van afgevaardigden geworden, maar de centrum-rechtse combinatie van Berlusconi heeft in de senaat gewonnen.

Dit bemoeilijkt volgens ABN Amro het vormen van een stabiele regering die de hervormingen kan voortzetten die de Italiaanse economie meer groeipotentieel moeten geven. De financiële markten vrezen vooral de rol die de politieke clown Beppe Grillo en ex-premier Silvio Berlusconi nog kunnen spelen.

De Italiaanse verkiezingen hebben geresulteerd in een patstelling. De centrum-linkse alliantie van Bersani is weliswaar het grootste blok in het huis van afgevaardigden geworden, maar de centrum-rechtse combinatie van Berlusconi heeft in de senaat gewonnen. Dit bemoeilijkt volgens ABN Amro het vormen van een stabiele regering die de hervormingen kan voortzetten die de Italiaanse economie meer groeipotentieel moeten geven. De financiële markten vrezen vooral de rol die de politieke clown Beppe Grillo en ex-premier Silvio Berlusconi nog kunnen spelen.