Frédéric Liefferinckx van Leleux weet dat we van onze nationale telecomoperator niet veel vuurwerk moeten verwachten want daarvoor wordt het aandeel door beleggers niet gezocht. Want zelfs bij trage groei blijft Belgacom niettemin zeer winstgevend.

Brutodividendrendement van 9%

Op basis van de verwachtingen voor de komende 12 maanden wordt het brutodividendrendement op meer dan 9% geschat! Bovendien zouden de waarderingratios de underperformance van het aandeel op de beurs een halt moeten toeroepen. De intrinsieke waarde bedraagt volgens Leleux 27,50 euro wat een opwaarts potentieel van 14,1% biedt t.o.v. de huidige koersen.

De belangrijkste waarderingsratios behoren tot de laagste van de sector in de Benelux: namelijk een koers/winst van 10,75 en een koers/boekwaarde van 2,52.

De fundamentele kwaliteit blijft op het rendez-vous: met een nettoschuld van 1.479 miljoen euro (of 0,8 keer de EBITDA) heeft Belgacom een zeer gezonde financiële positie en de schuldratios behoren tot de beste in de de Belgische en Europese telecommunicatiesector.

Liefferinckx versterkt de posities in het aandeel voor het dividend (ex-dividend op 27 april) heeft een advies opbouwen. Een stop-loss is niettemin aangewezen.

Frédéric Liefferinckx van Leleux weet dat we van onze nationale telecomoperator niet veel vuurwerk moeten verwachten want daarvoor wordt het aandeel door beleggers niet gezocht. Want zelfs bij trage groei blijft Belgacom niettemin zeer winstgevend. Brutodividendrendement van 9% Op basis van de verwachtingen voor de komende 12 maanden wordt het brutodividendrendement op meer dan 9% geschat! Bovendien zouden de waarderingratios de underperformance van het aandeel op de beurs een halt moeten toeroepen. De intrinsieke waarde bedraagt volgens Leleux 27,50 euro wat een opwaarts potentieel van 14,1% biedt t.o.v. de huidige koersen. De belangrijkste waarderingsratios behoren tot de laagste van de sector in de Benelux: namelijk een koers/winst van 10,75 en een koers/boekwaarde van 2,52. De fundamentele kwaliteit blijft op het rendez-vous: met een nettoschuld van 1.479 miljoen euro (of 0,8 keer de EBITDA) heeft Belgacom een zeer gezonde financiële positie en de schuldratios behoren tot de beste in de de Belgische en Europese telecommunicatiesector. Liefferinckx versterkt de posities in het aandeel voor het dividend (ex-dividend op 27 april) heeft een advies opbouwen. Een stop-loss is niettemin aangewezen.