Deze software laat bedrijven toe om mobiele toestellen, zoals smartphones en tablets, eenvoudig en veilig op hun bedrijfsnetwerk aan te sluiten.

Bring Your Own Device (BYOD) is een van de hypes van het ogenblik binnen het domein van de bedrijfsmobiliteit.

Werknemers willen hun eigen toestel in de professionele IT-infrastructuur kunnen integreren, zodat ze ook toegang hebben tot hun professionele e-mail, bedrijfsdocumenten, applicaties, enz.

Voor IT-managers en -bedrijven is deze trend een enorme uitdaging. Wat als het toestel met vertrouwelijke bedrijfsgegevens wordt verloren of gestolen? Hoe zit het met de veiligheid? Wat met de persoonlijke gegevens en de privacy op het toestel?

Om een antwoord te vinden op deze uitdagingen lanceerde Belgacom begin dit jaar een Mobile Device Management-oplossing, die in de IT-infrastructuur van onze klanten kan worden geïntegreerd.

Naast deze 'on premise'-oplossing lanceert Belgacom nu een oplossing om mobiele toestellen via de cloud te beheren. Deze oplossing wordt gehost in het Europese datacenter van strategische partner Vodafone.

Deze software laat bedrijven toe om mobiele toestellen, zoals smartphones en tablets, eenvoudig en veilig op hun bedrijfsnetwerk aan te sluiten.

Een snelle uitrol, schaalbaarheid en kostenbeheersing zijn de voordelen van deze cloudoplossing, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Mobile Device Management stelt gebruikers gerust, aangezien alle toestellen kunnen worden opgespoord en gemonitord, en verloren of gestolen toestellen onmiddellijk kunnen worden vergrendeld of alle bedrijfsgegevens erop kunnen worden gewist.

De cloud oplossing is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Android, Blackberry, iOS, Symbian, Windows Phone en Windows Mobile.

Toestellen kunnen makkelijk worden toegevoegd en verwijderd en een onbeperkt aantal toestellen kan worden beveiligd. Het configureren gaat snel en eenvoudig: de installatie op een toestel is een kwestie van minuten, waardoor IT-departementen zich op hun kernfuncties kunnen toeleggen.

Deze software laat bedrijven toe om mobiele toestellen, zoals smartphones en tablets, eenvoudig en veilig op hun bedrijfsnetwerk aan te sluiten. Bring Your Own Device (BYOD) is een van de hypes van het ogenblik binnen het domein van de bedrijfsmobiliteit. Werknemers willen hun eigen toestel in de professionele IT-infrastructuur kunnen integreren, zodat ze ook toegang hebben tot hun professionele e-mail, bedrijfsdocumenten, applicaties, enz. Voor IT-managers en -bedrijven is deze trend een enorme uitdaging. Wat als het toestel met vertrouwelijke bedrijfsgegevens wordt verloren of gestolen? Hoe zit het met de veiligheid? Wat met de persoonlijke gegevens en de privacy op het toestel? Om een antwoord te vinden op deze uitdagingen lanceerde Belgacom begin dit jaar een Mobile Device Management-oplossing, die in de IT-infrastructuur van onze klanten kan worden geïntegreerd. Naast deze 'on premise'-oplossing lanceert Belgacom nu een oplossing om mobiele toestellen via de cloud te beheren. Deze oplossing wordt gehost in het Europese datacenter van strategische partner Vodafone. Deze software laat bedrijven toe om mobiele toestellen, zoals smartphones en tablets, eenvoudig en veilig op hun bedrijfsnetwerk aan te sluiten. Een snelle uitrol, schaalbaarheid en kostenbeheersing zijn de voordelen van deze cloudoplossing, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Mobile Device Management stelt gebruikers gerust, aangezien alle toestellen kunnen worden opgespoord en gemonitord, en verloren of gestolen toestellen onmiddellijk kunnen worden vergrendeld of alle bedrijfsgegevens erop kunnen worden gewist. De cloud oplossing is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Android, Blackberry, iOS, Symbian, Windows Phone en Windows Mobile. Toestellen kunnen makkelijk worden toegevoegd en verwijderd en een onbeperkt aantal toestellen kan worden beveiligd. Het configureren gaat snel en eenvoudig: de installatie op een toestel is een kwestie van minuten, waardoor IT-departementen zich op hun kernfuncties kunnen toeleggen.