Gegevens van de OESO hebben onlangs aangetoond dat België wereldwijd een van de landen is waar de files het zwaarst op de bbp-groei wegen.

Maar ook uit de enquête van ING blijkt dat in West-Europa de Belgen het talrijkst zijn (van de respondenten die werken) om te denken dat ze jaren van hun leven doorbrengen in het woon-werkverkeer: 44% (de situatie is alleen erger in Roemenië en Turkije) is daarvan overtuigd, tegenover respectievelijk 19% en 30% in Nederland en Luxemburg.

Dat toont nog maar eens aan, mocht dat al nodig zijn, dat de uitdagingen op het gebied van mobiliteit erg belangrijk blijven, zelfs in een klein landje.

Gegevens van de OESO hebben onlangs aangetoond dat België wereldwijd een van de landen is waar de files het zwaarst op de bbp-groei wegen. Maar ook uit de enquête van ING blijkt dat in West-Europa de Belgen het talrijkst zijn (van de respondenten die werken) om te denken dat ze jaren van hun leven doorbrengen in het woon-werkverkeer: 44% (de situatie is alleen erger in Roemenië en Turkije) is daarvan overtuigd, tegenover respectievelijk 19% en 30% in Nederland en Luxemburg. Dat toont nog maar eens aan, mocht dat al nodig zijn, dat de uitdagingen op het gebied van mobiliteit erg belangrijk blijven, zelfs in een klein landje.