De ING-beleggersbarometer moest in januari opnieuw een klein stapje terugzetten. De indicator kwam uit op 113 punten, na 114 punten te hebben bereikt in december.

Hoewel dit niveau nog altijd op een gunstige beleggingsomgeving wijst, is het al de vijfde maand op rij dat de barometer terrein moet inleveren.

Er is zeker en vast vertrouwen in de economie, maar het verbetert niet langer. Zo zag 41% van de ondervraagden in de voorbije drie maanden een aansterken van de conjunctuur, terwijl 27% zich minder optimistisch toonde.

Vooral bij de Nederlandstaligen blijft het economische vertrouwen groot: 50% ervoer een betere conjunctuur tegenover slechts 25% bij de Franstaligen. Wat de toekomst betreft, staat de teller op 35% optimisten en 23% zwartkijkers.

De ING-beleggersbarometer moest in januari opnieuw een klein stapje terugzetten. De indicator kwam uit op 113 punten, na 114 punten te hebben bereikt in december. Hoewel dit niveau nog altijd op een gunstige beleggingsomgeving wijst, is het al de vijfde maand op rij dat de barometer terrein moet inleveren. Er is zeker en vast vertrouwen in de economie, maar het verbetert niet langer. Zo zag 41% van de ondervraagden in de voorbije drie maanden een aansterken van de conjunctuur, terwijl 27% zich minder optimistisch toonde. Vooral bij de Nederlandstaligen blijft het economische vertrouwen groot: 50% ervoer een betere conjunctuur tegenover slechts 25% bij de Franstaligen. Wat de toekomst betreft, staat de teller op 35% optimisten en 23% zwartkijkers.