Een deel van de spaarreserves inzetten op lange termijn is in dat licht onontbeerlijk, willen we de productieve economie efficiënter financieren.

Vanuit die vaststelling werd in 2013 een onafhankelijke denktank van academici opgericht met de steun van strategieadviseur Roland Berger.

Deze denktank heeft een ontwerp van fiscaal kader voor het individuele sparen voorgelegd.

Het moet de oude dag van de huidige generatie veiligstellen en tegelijk de welvaart van de volgende generatie verzekeren. Het ontwerp wil die doelstelling bereiken met een voor de overheid fiscaal neutrale begroting.

Een deel van de spaarreserves inzetten op lange termijn is in dat licht onontbeerlijk, willen we de productieve economie efficiënter financieren. Vanuit die vaststelling werd in 2013 een onafhankelijke denktank van academici opgericht met de steun van strategieadviseur Roland Berger. Deze denktank heeft een ontwerp van fiscaal kader voor het individuele sparen voorgelegd. Het moet de oude dag van de huidige generatie veiligstellen en tegelijk de welvaart van de volgende generatie verzekeren. Het ontwerp wil die doelstelling bereiken met een voor de overheid fiscaal neutrale begroting.