Men gaat er immers vanuit dat de stabiliteit voortduurt. Juist door meer risico te nemen wordt de basis gelegd voor een snelle prijsdaling.

Op dit moment lijkt het risico in de aandelenmarkten volgens Steentjes nog niet al te groot. Veel banken en verzekeraars hebben juist hun beleggingsbeleid afgestemd op risicoreductie.

Dat met de ervaring van zes jaar geleden nog in het achterhoofd. Ook particuliere beleggers hebben nog altijd een risicomijdend gedrag.

Een schok, waar die ook vandaan mag komen, zal er niet voor zorgen dat er een domino effect zal gaan optreden zoals tijdens de financiële crisis. Rustige markten zullen nog wel even rustig blijven, zo vermoedt Steentjes.

Men gaat er immers vanuit dat de stabiliteit voortduurt. Juist door meer risico te nemen wordt de basis gelegd voor een snelle prijsdaling. Op dit moment lijkt het risico in de aandelenmarkten volgens Steentjes nog niet al te groot. Veel banken en verzekeraars hebben juist hun beleggingsbeleid afgestemd op risicoreductie. Dat met de ervaring van zes jaar geleden nog in het achterhoofd. Ook particuliere beleggers hebben nog altijd een risicomijdend gedrag. Een schok, waar die ook vandaan mag komen, zal er niet voor zorgen dat er een domino effect zal gaan optreden zoals tijdens de financiële crisis. Rustige markten zullen nog wel even rustig blijven, zo vermoedt Steentjes.