Frank Vranken, Chief Strategist bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, is er nog niet zo zeker van dat we moeten panikeren. De reacties op de financiële markten had ook met heel andere factoren te maken, op de eerste plaats de publicatie van tegenvallend macro-economische cijfers in Frankrijk en Italië.

Daarmee krijgt het deflatiescenario opnieuw wat vastere vorm en kunnen de spreads in de Europese periferie opnieuw toenemen. Maar volgens Vranken mogen we niet uit het oog verliezen dat de financiële markten een scherpe stijging achter de rug hebben, zodat een correctie in de gegeven omstandigheden alleen maar gezond kan genoemd worden.

Frank Vranken, Chief Strategist bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, is er nog niet zo zeker van dat we moeten panikeren. De reacties op de financiële markten had ook met heel andere factoren te maken, op de eerste plaats de publicatie van tegenvallend macro-economische cijfers in Frankrijk en Italië. Daarmee krijgt het deflatiescenario opnieuw wat vastere vorm en kunnen de spreads in de Europese periferie opnieuw toenemen. Maar volgens Vranken mogen we niet uit het oog verliezen dat de financiële markten een scherpe stijging achter de rug hebben, zodat een correctie in de gegeven omstandigheden alleen maar gezond kan genoemd worden.