PIMCO's portefeuillebeheerders en kredietonderzoeksteams zijn recentelijk op pad gegaan om topmanagers van verschillende energie- en boorbedrijven te ontmoeten.

Ze zijn diep in de materie gedoken van de financiële flexibiliteit, kwaliteit van de activa en de liquiditeitsprofielen van de verschillende bedrijven die betrokken zijn bij de crisis, en keerden weer terug met een gerust gevoel over de mate waarin diverse bedrijven in staat bleken te zijn om op korte termijn geld te genereren voor hun oplopende verplichtingen.

De beleggingsvooruitzichten blijven onduidelijk vanwege het grote aantal technische en fundamentele onzekerheden, in het bijzonder de toenemende politieke risico's die een negatieve invloed kunnen hebben op de sector en de economie als geheel.

Verbeterde regulering en veiligheidsnormen zijn absoluut noodzakelijk, maar het Witte Huis mag de uitdagende mondiale economische omstandigheden waar overheden, bedrijven en consumenten nu mee worden geconfronteerd niet uit het oog verliezen.

PIMCO's portefeuillebeheerders en kredietonderzoeksteams zijn recentelijk op pad gegaan om topmanagers van verschillende energie- en boorbedrijven te ontmoeten. Ze zijn diep in de materie gedoken van de financiële flexibiliteit, kwaliteit van de activa en de liquiditeitsprofielen van de verschillende bedrijven die betrokken zijn bij de crisis, en keerden weer terug met een gerust gevoel over de mate waarin diverse bedrijven in staat bleken te zijn om op korte termijn geld te genereren voor hun oplopende verplichtingen. De beleggingsvooruitzichten blijven onduidelijk vanwege het grote aantal technische en fundamentele onzekerheden, in het bijzonder de toenemende politieke risico's die een negatieve invloed kunnen hebben op de sector en de economie als geheel. Verbeterde regulering en veiligheidsnormen zijn absoluut noodzakelijk, maar het Witte Huis mag de uitdagende mondiale economische omstandigheden waar overheden, bedrijven en consumenten nu mee worden geconfronteerd niet uit het oog verliezen.