De ontwikkelingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten leiden tot veranderingen in de machtsverhoudingen binnen en tussen de betreffende landen. Dit heeft als risico dat de olieprijs verder stijgt.

De tsunami in Japan heeft verschrikkelijke humanitaire en economische gevolgen. Een nucleaire ramp door de beschadigde kerncentrales dreigt.

Hoewel de waarschijnlijkheid misschien niet heel erg groot is, kunnen de effecten dramatisch zijn. Dit is volgens ABN Amro zeer moeilijk in te schatten.

De mondiale macro-economische ontwikkeling is buitengewoon krachtig, zo krachtig zelfs dat meevallers onwaarschijnlijker worden en tegenvallers op de loer liggen. Ook hiervan worden financiële markten nerveus.

De ontwikkelingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten leiden tot veranderingen in de machtsverhoudingen binnen en tussen de betreffende landen. Dit heeft als risico dat de olieprijs verder stijgt. De tsunami in Japan heeft verschrikkelijke humanitaire en economische gevolgen. Een nucleaire ramp door de beschadigde kerncentrales dreigt. Hoewel de waarschijnlijkheid misschien niet heel erg groot is, kunnen de effecten dramatisch zijn. Dit is volgens ABN Amro zeer moeilijk in te schatten. De mondiale macro-economische ontwikkeling is buitengewoon krachtig, zo krachtig zelfs dat meevallers onwaarschijnlijker worden en tegenvallers op de loer liggen. Ook hiervan worden financiële markten nerveus.