Het resultaat kwam op jaarbasis 7,4% hoger uit op EUR 20,6 miljoen. De huurinkomsten stegen met 10,7% tot EUR 42,8 miljoen.

De stijging was het grootste in Italië waar winkels sinds kort ook open zijn op zondag. Het resultaat per aandeel bedroeg EUR 0,50 waar EUR 0,53 verwacht werd.

Eurocommercial realiseerde een huurgroei van 3,9% in het eerste kwartaal. De leegstand blijft erg laag, onder de 1%. Nieuwe waarderingen van het vastgoed bleven uit, dat gebeurt maar twee keer per jaar.

Goede start van het boekjaar

De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie kopen voor het aandeel.

Hoewel de resultaten van Eurocommercial Properties iets onder de verwachting bleven, beschouwen zij een winst per aandeel van EUR 0,50 als een goede start van het nieuwe gebroken boekjaar waarin de markt rekent op EUR 2,02 winst per aandeel.

Het vastgoedfonds laat ook groei zien en is daarmee een goed defensief aandeel in de huidige markt. ABN Amro heeft echter in Europa een voorkeur voor Unibail-Rodamco (Kopen) en PSP Swiss Property (Kopen). In de Verenigde Staten is Simon Property de favoriet.

Het resultaat kwam op jaarbasis 7,4% hoger uit op EUR 20,6 miljoen. De huurinkomsten stegen met 10,7% tot EUR 42,8 miljoen. De stijging was het grootste in Italië waar winkels sinds kort ook open zijn op zondag. Het resultaat per aandeel bedroeg EUR 0,50 waar EUR 0,53 verwacht werd. Eurocommercial realiseerde een huurgroei van 3,9% in het eerste kwartaal. De leegstand blijft erg laag, onder de 1%. Nieuwe waarderingen van het vastgoed bleven uit, dat gebeurt maar twee keer per jaar. Goede start van het boekjaarDe analisten van ABN Amro handhaven hun opinie kopen voor het aandeel. Hoewel de resultaten van Eurocommercial Properties iets onder de verwachting bleven, beschouwen zij een winst per aandeel van EUR 0,50 als een goede start van het nieuwe gebroken boekjaar waarin de markt rekent op EUR 2,02 winst per aandeel. Het vastgoedfonds laat ook groei zien en is daarmee een goed defensief aandeel in de huidige markt. ABN Amro heeft echter in Europa een voorkeur voor Unibail-Rodamco (Kopen) en PSP Swiss Property (Kopen). In de Verenigde Staten is Simon Property de favoriet.