Het ziet er volgens Richard Clarida van PIMCO naar uit dat de vorm van de consensusverwachtingen is verschoven van een traditionele klokvormige curve naar een veel plattere spreiding van uitkomsten.

Deze plattere spreiding van uitkomsten heeft gevolgen voor de conventionele wijsheden in de beleggerswereld. Of met andere woorden: het beleggingslandschap is volgens PIMCO grondig aan het veranderen.

Richard Clarida merkt op dat het tijdstip van de Great Moderation voorbij is, een periode van een relatief grote voorspelbaarheid die in totaal 25 jaar heeft geduurd. De belegger zal daar zo snel mogelijk aan moeten wennen.

Het ziet er volgens Richard Clarida van PIMCO naar uit dat de vorm van de consensusverwachtingen is verschoven van een traditionele klokvormige curve naar een veel plattere spreiding van uitkomsten. Deze plattere spreiding van uitkomsten heeft gevolgen voor de conventionele wijsheden in de beleggerswereld. Of met andere woorden: het beleggingslandschap is volgens PIMCO grondig aan het veranderen. Richard Clarida merkt op dat het tijdstip van de Great Moderation voorbij is, een periode van een relatief grote voorspelbaarheid die in totaal 25 jaar heeft geduurd. De belegger zal daar zo snel mogelijk aan moeten wennen.