Er komen beleggingsfondsen gericht op een belegging in water, maar niet iedereen is daar even enthousiast over. Geleerd door de problemen met de mortgage-backed securities gedurende het eerste decennium van de 21ste eeuw waarschuwen heel wat analisten voor een uit de hand lopen van de situatie.

Hun argument is dat speculatie opnieuw om de hoek loert, met als gevolg dat water de zoveelste zeepbel op Wall Street zou kunnen worden.

Er wordt dan ook aangedrongen op een strenge regelgeving om te voorkomen dat beleggen in water op wilde speculatie zou eindigen. Waterfund gaat samenwerken met IBM om het investeren in water te promoten.

Er komen beleggingsfondsen gericht op een belegging in water, maar niet iedereen is daar even enthousiast over. Geleerd door de problemen met de mortgage-backed securities gedurende het eerste decennium van de 21ste eeuw waarschuwen heel wat analisten voor een uit de hand lopen van de situatie. Hun argument is dat speculatie opnieuw om de hoek loert, met als gevolg dat water de zoveelste zeepbel op Wall Street zou kunnen worden. Er wordt dan ook aangedrongen op een strenge regelgeving om te voorkomen dat beleggen in water op wilde speculatie zou eindigen. Waterfund gaat samenwerken met IBM om het investeren in water te promoten.