Zo is vaak onduidelijk of ze al dan niet winstgevend zijn. Het gebruik van derivaten is in de sector van de beleggingsfondsen fors toegenomen zonder dat de fondsenbeheerders zich altijd bewust zijn van de gevaren die ze lopen.

De Securities and Exchange Commission schreef op 30 juli een brief aan het Investment Company Institute, de grootste overkoepelende organisatie van de sector van beleggingsfondsen.

Volgens de SEC hebben veel beleggers een vals gevoel van veiligheid. Ze denken dat de fondsen in kwestie minimale derivatenposities heeft ingenomen, terwijl dat niet het geval is.

Zo is vaak onduidelijk of ze al dan niet winstgevend zijn. Het gebruik van derivaten is in de sector van de beleggingsfondsen fors toegenomen zonder dat de fondsenbeheerders zich altijd bewust zijn van de gevaren die ze lopen. De Securities and Exchange Commission schreef op 30 juli een brief aan het Investment Company Institute, de grootste overkoepelende organisatie van de sector van beleggingsfondsen. Volgens de SEC hebben veel beleggers een vals gevoel van veiligheid. Ze denken dat de fondsen in kwestie minimale derivatenposities heeft ingenomen, terwijl dat niet het geval is.