IShares Silver Trust, het grootste exchange-traded fonds dat door fysiek zilver wordt gedekt, bezit momenteel recordposities zilver. De activa bedroegen gisteren iets minder dan 9600 ton.

Dat is een stijging met 73 ton ten opzichte van een week geleden. De aangehouden posities in zilver zijn de hoogste sinds de lancering van het fonds in april 2006. Over het afgelopen jaar werden de posities met bijna 10% verhoogd.

Bij Royal Bank of Canada Europe Ltd is trader Alex Heath van mening dat de dreiging van een devaluatie van een aantal valuta de vraag naar zilver verder kan doen aantrekken. Heath verwacht een verdere stijging van de zilverprijs.

IShares Silver Trust, het grootste exchange-traded fonds dat door fysiek zilver wordt gedekt, bezit momenteel recordposities zilver. De activa bedroegen gisteren iets minder dan 9600 ton. Dat is een stijging met 73 ton ten opzichte van een week geleden. De aangehouden posities in zilver zijn de hoogste sinds de lancering van het fonds in april 2006. Over het afgelopen jaar werden de posities met bijna 10% verhoogd. Bij Royal Bank of Canada Europe Ltd is trader Alex Heath van mening dat de dreiging van een devaluatie van een aantal valuta de vraag naar zilver verder kan doen aantrekken. Heath verwacht een verdere stijging van de zilverprijs.