Het voordeel van deze ETF's is dat ze over algemeen minder volatiel zijn dan opties, futures en andere derivaten. Hierbij moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met het feit dat grondstoffen traditioneel een volatiel karakter hebben.

Nicholas Colas, chief investment strategist bij BNY ConvergEx in New York, analyseerde de sector en ontdekte 17 ETF's die groot genoeg zijn om een minder volatiel karakter te hebben.

Colas definieert deze fondsen als met een minimum grootte van 100 miljoen dollar. De meeste van deze 17 fondsen beleggen alleen in grondstoffen, Colas ontdekte minstens 9 interessante ETF-fondsen.

Het voordeel van deze ETF's is dat ze over algemeen minder volatiel zijn dan opties, futures en andere derivaten. Hierbij moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met het feit dat grondstoffen traditioneel een volatiel karakter hebben. Nicholas Colas, chief investment strategist bij BNY ConvergEx in New York, analyseerde de sector en ontdekte 17 ETF's die groot genoeg zijn om een minder volatiel karakter te hebben. Colas definieert deze fondsen als met een minimum grootte van 100 miljoen dollar. De meeste van deze 17 fondsen beleggen alleen in grondstoffen, Colas ontdekte minstens 9 interessante ETF-fondsen.