Het sentiment op de Aziatische beurzen kreeg vorige week een duwtje in de rug door het bericht dat beleggingsfondsen die door de staat worden gecontroleerd op de beurs van Taiwan aandelen zullen kopen.

Het bericht werd vorige week vrijdag na het slot van de beurs door minister van Financiën Shang Cheng-ford bekendgemaakt.

Bank of Taiwan heeft ongeveer 22 miljard dollar beschikbaar voor beleggen in aandelen van bedrijven uit Taiwan zelf, waarvan nog maar 8 miljard dollar is belegd. Dat betekent dat de beurs van Taipeh een kapitaalinjectie van ongeveer 14 miljard dollar kan krijgen.

Het sentiment op de Aziatische beurzen kreeg vorige week een duwtje in de rug door het bericht dat beleggingsfondsen die door de staat worden gecontroleerd op de beurs van Taiwan aandelen zullen kopen. Het bericht werd vorige week vrijdag na het slot van de beurs door minister van Financiën Shang Cheng-ford bekendgemaakt. Bank of Taiwan heeft ongeveer 22 miljard dollar beschikbaar voor beleggen in aandelen van bedrijven uit Taiwan zelf, waarvan nog maar 8 miljard dollar is belegd. Dat betekent dat de beurs van Taipeh een kapitaalinjectie van ongeveer 14 miljard dollar kan krijgen.