Volgens dit onderzoek voldoet slechts een derde van (Nederlandse) de bedrijven aan de norm.

Het onderzoek betrof 13 banken en vermogensbeheerders. Waar de AFM met name op stuitte was dat er teveel wordt gestuurd op het behalen van rendement terwijl er nauwelijks wordt gekeken naar het risico van het product en de kosten die hieruit komen.

Dat kan resulteren in een portefeuille die niet past bij de klant. En dat levert natuurlijk teleurstellingen op. Tim Mortelmans van de AFM ziet daarom liever dat er slimme tools komen die duidelijk maken met welke risico's een portefeuille te maken heeft.

Volgens dit onderzoek voldoet slechts een derde van (Nederlandse) de bedrijven aan de norm. Het onderzoek betrof 13 banken en vermogensbeheerders. Waar de AFM met name op stuitte was dat er teveel wordt gestuurd op het behalen van rendement terwijl er nauwelijks wordt gekeken naar het risico van het product en de kosten die hieruit komen. Dat kan resulteren in een portefeuille die niet past bij de klant. En dat levert natuurlijk teleurstellingen op. Tim Mortelmans van de AFM ziet daarom liever dat er slimme tools komen die duidelijk maken met welke risico's een portefeuille te maken heeft.