De nettowinst van Crown Estate steeg tijdens het boekjaar met 5,20% tot 252,60 milljoen GBP, wat de Britse koningin extra inkomsten voor een bedrag van 38 miljoen pond oplevert. Haar dividend blijft namelijk beperkt tot 15% van de totale winst, de rest vloeit naar de schatkist.

Elizabeth is onder andere eigenaar van vastgoed in Regent Street, maar daarnaast bezit de koninging ook windmolenparken in de Noordzee. De Londense vastgoedprijzen zijn sterk gestegen, vooral als gevolg van het opduiken van veel grote Aziatische instutionele kopers.

De nettowinst van Crown Estate steeg tijdens het boekjaar met 5,20% tot 252,60 milljoen GBP, wat de Britse koningin extra inkomsten voor een bedrag van 38 miljoen pond oplevert. Haar dividend blijft namelijk beperkt tot 15% van de totale winst, de rest vloeit naar de schatkist. Elizabeth is onder andere eigenaar van vastgoed in Regent Street, maar daarnaast bezit de koninging ook windmolenparken in de Noordzee. De Londense vastgoedprijzen zijn sterk gestegen, vooral als gevolg van het opduiken van veel grote Aziatische instutionele kopers.