Hoe men het ook draait of keert, de goudprijs noteert nog steeds ongeveer 600 dollar onder de historische piekprijs uit september 2011. Het lijkt onwaarschijnlijk dat die afstand op korte termijn zal worden overbrugd, hoe hard de hyperinflationisten ook brullen.

De ervaring leert de analisten namelijk dat goud vooral op korte termijn als belegging interessant is en dan nog louter alleen vanuit speculatieve doeleinden. Beleggingsanalisten als Lee Munson van Portfolio LLC adviseren dan ook om van het huidig herstel gebruik te maken om de posities in het goud af te bouwen.

Hoe men het ook draait of keert, de goudprijs noteert nog steeds ongeveer 600 dollar onder de historische piekprijs uit september 2011. Het lijkt onwaarschijnlijk dat die afstand op korte termijn zal worden overbrugd, hoe hard de hyperinflationisten ook brullen. De ervaring leert de analisten namelijk dat goud vooral op korte termijn als belegging interessant is en dan nog louter alleen vanuit speculatieve doeleinden. Beleggingsanalisten als Lee Munson van Portfolio LLC adviseren dan ook om van het huidig herstel gebruik te maken om de posities in het goud af te bouwen.