Bovendien lijkt de dollar de ergste zwakte achter de rug te hebben, de Amerikaanse munt glijdt in ieder geval niet meer verder weg ten opzichte van de euro. Ook de beurzen deden het recent weer beter.

James Moore, goudanalist bij TheBullionDesk.com in Londen, zou niet verbaasd zijn wanneer de correctie bij het goud zich verder zet. De beleggers zijn - al dan niet tijdelijk - bereid om meer risico's te nemen en dat is nooit goed voor het goud.

Een terugval tot een flink stuk onder 1200 dollar is volgens Moore mogelijk en vanaf die lagere niveaus kan de goudprijs weer een nieuwe stijgingsfase inzetten. Een terugval onder 1200 dollar betekent volgens hem een koopkans.

Bovendien lijkt de dollar de ergste zwakte achter de rug te hebben, de Amerikaanse munt glijdt in ieder geval niet meer verder weg ten opzichte van de euro. Ook de beurzen deden het recent weer beter. James Moore, goudanalist bij TheBullionDesk.com in Londen, zou niet verbaasd zijn wanneer de correctie bij het goud zich verder zet. De beleggers zijn - al dan niet tijdelijk - bereid om meer risico's te nemen en dat is nooit goed voor het goud. Een terugval tot een flink stuk onder 1200 dollar is volgens Moore mogelijk en vanaf die lagere niveaus kan de goudprijs weer een nieuwe stijgingsfase inzetten. Een terugval onder 1200 dollar betekent volgens hem een koopkans.