Achterliggende filosofie was uiteraard steeds het ontdekken van "The Next China", of minstens toch het volgende land dat de grondstoffen aan China & Co zal leveren.

Die boom in China werd aangedreven door de bouwsector, waar volgens Thebubblebubble.com een enorme zeepbel is ontstaan.

Die zeepbel blijkt onder andere uit de bouw van steden die vervolgens leeg blijven staan, wachtend op een bevolking die misschien nooit zal komen.

Bovendien zijn veel beleggers na de crisis van 2008 een diversificatie voor hun geld gaan zoeken, waarbij ze uiteraard terecht kwamen bij de groeimarkten.

Er is zodoende een enorme zeepbel ontstaan, die vroeg of laat zoals alle zeepbellen zal moeten ontploffen.

Achterliggende filosofie was uiteraard steeds het ontdekken van "The Next China", of minstens toch het volgende land dat de grondstoffen aan China & Co zal leveren. Die boom in China werd aangedreven door de bouwsector, waar volgens Thebubblebubble.com een enorme zeepbel is ontstaan. Die zeepbel blijkt onder andere uit de bouw van steden die vervolgens leeg blijven staan, wachtend op een bevolking die misschien nooit zal komen. Bovendien zijn veel beleggers na de crisis van 2008 een diversificatie voor hun geld gaan zoeken, waarbij ze uiteraard terecht kwamen bij de groeimarkten. Er is zodoende een enorme zeepbel ontstaan, die vroeg of laat zoals alle zeepbellen zal moeten ontploffen.