De man wil volgens Geert Van Herck van Leleux Apple-CEO Tim Cook onder druk zetten om nog meer eigen aandelen in te kopen. Volgens een bericht van Bloomberg zou Icahn de voorbije maand een belang van meer dan 1 miljard dollar hebben opgebouwd.

Het aandeel Apple schoot meteen na het bericht waarin Icahn melding maakt van het belang de hoogte in en sloot afgelopen maandag 4,80% hoger op 489,57 dollar.

Carl Icahn is een gerenommeerd figuur op Wall Street. Hij staat te boek als een "corporate raider" wat betekent dat hij op zoek gaat naar ondergewaardeerde aandelen, daar een positie in opbouwt en vervolgens het management onder druk gaat zetten om orde op zaken te stellen opdat de koers zou stijgen.

Dat Apple al langer af te rekenen krijgt met kritiek van beleggers is oud nieuws. Apple zit op een grote berg cash wat in de huidige marktomgeving natuurlijk zeer weinig opbrengt.

In april lanceerde Apple daarom een charmeoffensief met de mededeling dat het zijn inkoopprogramma verdubbelt tot 100 miljard dollar (te spenderen tussen nu en 2015). Apple is volgens Van Herck op correcties koopwaardig.

De man wil volgens Geert Van Herck van Leleux Apple-CEO Tim Cook onder druk zetten om nog meer eigen aandelen in te kopen. Volgens een bericht van Bloomberg zou Icahn de voorbije maand een belang van meer dan 1 miljard dollar hebben opgebouwd. Het aandeel Apple schoot meteen na het bericht waarin Icahn melding maakt van het belang de hoogte in en sloot afgelopen maandag 4,80% hoger op 489,57 dollar. Carl Icahn is een gerenommeerd figuur op Wall Street. Hij staat te boek als een "corporate raider" wat betekent dat hij op zoek gaat naar ondergewaardeerde aandelen, daar een positie in opbouwt en vervolgens het management onder druk gaat zetten om orde op zaken te stellen opdat de koers zou stijgen. Dat Apple al langer af te rekenen krijgt met kritiek van beleggers is oud nieuws. Apple zit op een grote berg cash wat in de huidige marktomgeving natuurlijk zeer weinig opbrengt. In april lanceerde Apple daarom een charmeoffensief met de mededeling dat het zijn inkoopprogramma verdubbelt tot 100 miljard dollar (te spenderen tussen nu en 2015). Apple is volgens Van Herck op correcties koopwaardig.